May 28 - June 3

from by Har$

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €0.70 EUR  or more

     

about

Maastricht (2), Amsterdam (2), Essen, Gent, Paris

lyrics

« Achter de glazen schuifdeuren stonden onze rotan meubeltjes: een grote, ranke fauteuil, en twee wat dikkige, kleinere donkerbruine kuipjes, die eruitzagen als manden op pootjes. De schuimplastic inleg van de fauteuil was bekleed met een witte stof met franjes, die met felgekleurde rode, gele, blauwe, groene bubbels en kronkels was bedrukt. Niet minder dan twaalf dubbele lintjes knoopten die inleg aan de stengels vast. Dat was hoognodig, want anders gleed het ding zo weg, als vader na het eten ’s avonds in de stoel in slaap viel.
De meubeltjes stonden keurig in het gelid, op een meter of zo van de kachel, rond een langwerpige salontafel met een blad van ruw glas.
Dat glazen blad was als een zee, waarvan de golven ooit bevroren waren.
Ik liet er mijn zeilbootje op dobberen, dat helemaal glimmend was, met de hand gemaakt van prachtig notenhout. Op de boeg stond in zwarte krulletters ‘Branding’ geschreven. Dat was de naam. Ik blies me de longen uit het lijf voor wat wind in de zeilen, zodat ‘Branding’ over de ribbels van het blad uit kon varen. Meestal langs de randen van de tafel. ‘Branding’ voer het beste aan het einde van de zee. En ook van de wereld. Want de wereld en de zee zijn samen begonnen. Ze houden daarom samen ook weer op. Soms viel mijn bootje er omlaag, met iedereen en mezelf aan boord, in een eindeloze leegte.
Maar goed, trouwens, dat daar altijd nog die leegte is. Pas als je ook de leegte weghaalt, is er echt helemaal niks meer. »

credits

from Seventy Seconds, released April 20, 2018

license

all rights reserved

tags

about

soundblog

"iftheskywastornleasttheredbesomenoise" (Yi Sang)

contact / help

Contact soundblog

Streaming and
Download help

Redeem code

If you like Seventy Seconds, you may also like: