We’ve updated our Terms of Use to reflect our new entity name and address. You can review the changes here.
We’ve updated our Terms of Use. You can review the changes here.

December 17 - 23

from Seventy Seconds by Har$

/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €0.70 EUR  or more

     

about

Vincennes

lyrics

« Op de markt kwam ik Gilles tegen. Hij stond er wat verloren tussen de kerstbomen. Ik had er net voor één euro een boekje gekocht dat ooit deel uitmaakte van de collectie van de Sittardse Openbare Leeszaal en Bibiliotheek. Op de binnenzijde van de kaft plakte een blaadje met daarop in koeien van letters een waarschuwing. ‘De directie van de R.K. Openbare Leeszaal wijst de lezer op het gevaar voor besmetting wanneer bij het omslaan der bladen de vingers met speeksel worden bevochtigd. Men wassche de handen vóór het lezen.’
‘Gelukkig maar dat ik tegenwoordig vrijwel enkel nog elektronisch lees’ zei ik tegen Gilles. ‘Het gevaar voor besmetting is dan beduidend minder.’ Hij wikte en woog de bomen. Zo’n grote, of toch beter maar een kleintje? Doe ik het, of doe ik het niet? Ten slotte haalde hij zijn schouders op, en samen liepen we op huis aan. ‘Toen het de vorige keer crisis was,’ zei Gilles, ‘werd met Kerstmis het flesje Eau de Cologne van 4711, dat grootmoeder onder de kerstboom vond, ieder jaar kleiner. Net als de boom zelf, net zolang tot hij opvouwbaar en van plastic was geworden. Dat is hij sindsdien altijd gebleven. Misschien is het maar beter zo.’ Ik begreep wat hij bedoelde.
Bij ons op de flat was er helemaal geen kerstboom meer. Daar lagen de stukjes zeep, de zout- en peperstelletjes, de stropdassen en de repen chocola op de grond onder de raamdeuren naar het bordes. Want met de gordijnen wijd open was de stad met al haar lichtjes buiten al kerstboom genoeg.
»

credits

from Seventy Seconds, released April 20, 2018

license

all rights reserved

tags

about

soundblog

.«iftheskywastornleasttheredbesomenoise» (Yi Sang / 이 상)

contact / help

Contact soundblog

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this track or account

If you like soundblog, you may also like: